10 metodat që ju ndihmojnë të eliminoni energjinë negative

Negativiteti pushton jetën tonë kur ndodhin ngjarje traumatike ose rrethohemi nga njerëz negativë. Fatkeqësisht, kjo energji negative mund të mbetet në shtëpinë dhe jetën tonë nëse nuk bëjmë diçka për ta eliminuar atë. Pa e ditur pse, kemi ndjenjën se diçka nuk është në rregull dhe shohim se si gjithçka që projektojmë shkon keq. Çfarë duhet të bëni në këtë situatë? Ne ju sugjerojmë të përdorni disa nga këto këshilla për të “pastruar” shpejt energjinë negative që është në shtëpinë tonë dhe natyrisht tek vetë ne.

Pastroni mjediset-Pastrimi është një ritual i lashtë në të cilin digjen barishte për të pastruar një person ose vend. Qoftë dru sandali, gjethe dafine ose barishte të tjera të thata, duke djegur vetëm pak në një tas dhe në çdo dhomë të shtëpisë për të nuhatur erën që përhapet në çdo cep. Gjithmonë preferohet të mbani një dritare të hapur gjatë kryerjes së këtij rituali shërues, në mënyrë që të largohen energjitë negative. Një banjë me ujë me kripë-Ju kujtohet koha kur nënat dhe gjyshet tona përdorën kripë për të larguar fatin e keq? Duket se nuk e kishin gabim. Kripa është përdorur për qindra vjet për të eliminuar energjitë negative. Por si ta zbatojmë atë te vetja? Bëni një banjë të ngrohtë, duke shtuar pak kripë të trashë, për të larguar të gjitha gjërat negative që po ndikojnë në jetën tuaj dhe që doni t’i eliminoni.

Dekoroni shtëpinë tuaj me kaktus-Kaktusët janë aleatë të shkëlqyeshëm për të pastruar mjediset dhe pse jo, edhe njerëzit. Ata eliminojnë valët negative, rinovojnë ajrin dhe kapin fushat elektromagnetike të pajisjeve elektronike siç janë televizioni dhe kompjuterët. Përveç kësaj, ata janë të bukur, kanë madhësi dhe ngjyra të ndryshme dhe janë një element dekorativ që duket mirë në çdo vend. Mos e privoni veten nga disa kaktus në shtëpinë tuaj! Thelbi hudhre-Një tjetër mashtrim i gjyshes është të vendosni thelbi hudhre prapa mobiljeve në qoshet e errëta të shtëpisë dhe t’i përdorni si të ishin amuletë. Në fakt, ky truk ka qenë i njohur prej shekujsh për fuqitë e tij mbrojtëse dhe shëruese.

Shkëputuni nga e kaluara-Imagjinoni të keni një litar të lidhur në supin tuaj nga i cili varen të gjithë njerëzit që ju njohin. A keni vënë re se sa herë që filloni të lidheni me dikë, ai person rishfaqet në jetën tuaj? Ne të gjithë në mënyrë të pa vetëdijshme kemi një fije që na lidh me marrëdhëniet negative dhe përvojat e së kaluarës që mund të jenë pengesa për të ecur përpara. Një mënyrë për ta hequr qafe është vizualizimi i këtyre fijeve në trupin tonë dhe lëshimi i tyre. Do të vini re se sa herë që eliminoni njërën prej këtyre fijeve ndiheni më të lehtë sepse ajo peshë ndërpret shanset tuaja për të përparuar. Një mjet tjetër është shkatërrimi vizualisht i fijeve që lidhen me negativitetin.Vizualizoni një fushë me energji mbrojtëse rreth jush-Pas shkëputjes së fijeve që pengojnë përparimin tuaj, mbroni veten nga energjia negative duke e rrethuar veten me një dritë të bardhë imagjinare. Çdo ditë kur ngriheni, imagjinoni një fushë force rreth trupit tuaj dhe njerëzve që ju doni më shumë. Kjo fushë mbrojtëse do të veprojë gjithashtu në disponimin tuaj dhe do t’ju përgatisë për mirë. Një mjet tjetër është të imagjinoni të rrethoheni nga pasqyra që thithin gjithçka që është e keqe dhe që e reflektojnë atë jashtë. Përdorni një gur-I besoni energjisë së gurëve? Kuarci rozë lehtëson dhimbjet e zemrës dhe mendjes, shëron plagët emocionale dhe promovon pushimin e mirë. Turmalina, pavarësisht nga ngjyra, zvogëlon frikën dhe ndihmon përqendrimin. Ametisti favorizon intuitën, qartësinë mendore dhe inteligjencën. Zgjidhni një kristal që ju pëlqen dhe që i përshtatet nevojave tuaja. Mund ta vishni si një bizhuteri ose ta mbani gjithmonë në çantën tuaj. Ju gjithashtu mund të mblidhni disa gurë dhe t’i përdorni si dekorim në shtëpinë tuaj. Hapni dritaret-Si i imagjinoni energjitë negative? Ne mund të përpiqemi t’i vizualizojmë ato si tym. Kur kemi tym të pakëndshëm dhe të dendur në shtëpinë tonë, çfarë të bëjmë? Ne thjesht hapim dyert dhe dritaret për ta lejuar atë të dalë. Të njëjtën gjë mund të bëni me energjitë negative në mënyrë që ajri të rinovohet dhe energjitë e reja të hyjnë në shtëpinë dhe jetën tonë. Nga ana tjetër, drita natyrore na ndikon për mirë dhe ka një efekt pozitiv në gjendjen shpirtërore. Muzika dhe meditimi-Kur jemi në humor të keq, tërheqim energji negative. Muzika mund të jetë një mënyrë për të na lehtësuar dhe siguruar. Mendoni në të njëjtën mënyrë në lidhje me hapësirat përreth jush. Pse muzika nuk mund të ketë një efekt pozitiv në një mjedis? Dëgjoni muzikën që ju pëlqen dhe përpiquni ta bëni atë klasike dhe të butë në mënyrë që të ketë një efekt “të pastër” kundër energjisë negative. Gjithashtu, mund ta shfrytëzoni këtë moment për të kaluar disa minuta në meditim. Vizualizoni energjinë negative përreth jush dhe ndërsa meditoni, mendoni se si ta largoni nga jeta juaj. Lidhuni me natyrën-Natyra ka fuqinë të mbushë mendjen dhe trupin tonë me energji pozitive. Mos hezitoni të dilni për të bërë banjë dielli sa herë që moti e lejon. Ushtrimet në natyrë, një shëtitje në pyll ose një vend i gjelbër… janë mënyra të shkëlqyera për t’u angazhuar në reflektim, për të analizuar atë që ndodh me ne dhe për të larguar energjinë negative që ngecë në projektet dhe planet tona. Ndjenja e lehtësisë është pothuajse e garantuar! Këto janë mënyra të shkëlqyera për të bërë diçka për veten, për t’u ndier mirë dhe për të shkëputur atë rreth negativiteti që na prek kaq shumë. Dihet se kjo nuk ka asnjë bazë shkencore, por nëse jeni në një situatë të ngutshme … Pse të mos e provoni? Vetëm të imagjinosh që kjo do të funksionojë, automatikisht do të bëjë që të adoptosh një qëndrim tjetër që do të ndikojë pozitivisht në shtëpinë dhe jetën tënde.