11 vjeçarja thyen rekodrin e Ajnshtajnit

Tara Sharifi, një student në shkollën e Aylesbury, së fundi ka qenë pjesë e testit Mensa IQ ku ajo kaloi 140 pikët që janë limiti i një gjeniu.11 vjeçarja morri plot 162 pikë, që është dy më shumë se Einsteini, i cili ishte një fizicist dhe konsiderohet si një nga të shtyllat e fizikës modern.

Mensa IQ test, që duhet të japë përgjigjet brenda një kohë të caktuar, fokusohet në aftësinë e studentit që të kapë kuptimin e fjalëve.

“Isha e shokuar kur e morra rezultatin, nuk prisja kaq shumë pikë”, tha Sharifi. Ajo shtoi se kur të rritet ëndërron të bëhet një gjeni e matematikës duke ndihmuar në zgjidhjen e formulave në të cilat ka ngecur shkenca.

“Jam shumë rkenar, por edhe shumë i befasuar se si Tara arriti këtë rezultat”, tha babai i Taras. “E dija që ishte shumë e menqur kur mundohesha të i ndihmoja të bënim detyrat e shtëipsë por përfundonim duke më shpjeguar mua se si shkonin detyrat”./Express/