A vlen rritja e çmimit të rrymës edhe për bizneset?

-

Bordi i Drejtorëve të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë, me 5 vota për, asnjë kundër, ka marrë vendim për shtrenjtimin e rrymës për vitin 2022. Propozimin e ka bërë Hysen Rudari nga departamenti i tarifave, dhe është miratuar në mënyrë unanime.

“Ky bllok të zhvendoset në 800 kilovat orë. Struktura tani e re tarifore deri në 800 i inkurajon konsumatorët që t’i shfrytëzojnë dy tarifat. U ofron konsumatorëve që të shfrytëzojnë energjinë në mënyrë eficence me 5,9 cent këh. Për ata që konsumojnë mbi 800 është tarifa e lartë prej 12 cent dhe tarifa e ulët 6 cent. Njëkohësisht edhe në deri 800 tarifa e ulët prej 3 cent dhe tarifa e lartë prej 7 cent”, ka thënë Rudari nga Departamenti i tarifave në ZRRE.

Rritja e çmimit do të vlejë për konsumatorët komercial dhe shtëpiak, dhe e njëjta nuk vlen për bizneset. Në propozimin e dhënë për bordin është cekur që për bizneset nuk do të ketë bllok të tarifës

 

 

spot_img

Follow us in Facebook,Instagram

113,363FansLike
887FollowersFollow

Postimet e fundit