Jasharaj sërish me paralajmërim nëse nuk përfillen kërkesat e tyre në Ligjin e pagave

-

Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj pret që kërkesat e tyre të përfshihen në Ligjin e ri të pagave.

Jasharaj ka thënë se gjatë kësaj jave do të takohen përfaqësuesit të sindikatave me komisionin e ligjit të pagave.

Nëse propozimet e SBASHK-ut të cilat, sipas tij, nuk përfshihen në versionin final, ai thotë se puna do të jetë keq.

Jasharaj thotë se në takimin e fundit me ministrin Xhelal Sveçla kanë marrë zotimin se ky ligj do të procedohet në Qeveri në muajin mars.

“Në takimin e fundit që kemi pasur me ministrin Sveçla jemi pajtuar për afatet. Gjatë këtij muaji do të ketë debat, dhe do të dëgjohet zëri i sindikatave. Nëse propozimet tona të argumentuara që nga çerdhet deri në Universitet të kenë vend meritor në këtë ligj, atëherë nëse kjo nuk ndodhë i mbetet organeve të SBASHK-ut të shohin çfarë tutje. Nga diskutimet që kemi me anëtarësinë, nëse propozimet tona nuk përfillen, puna do të jetë keq dhe me siguri do të ketë kërkesa për veprime sindikale”, ka thënë Jasharaj për Indeksonline.

Më tutje, ai ka thënë se nuk po kërkojnë ngritje klasike të pagave, por po kërkojnë ngritje të lehtë të pagave që kalojnë përmes koeficienteve një lëvizje të pagave në sektorin e arsimit deri në universitet.

“Ne nuk po kërkojmë ngritje klasike, por ne insistojmë një ngritje të lehtë të pagave, pra po kërkojmë që përmes koeficienteve, përmes ligjit të ri të ketë një lëvizje të pagave pozitive në sektorin e arsimit nga çerdhet deri në universitet. Nëse kjo nuk ndodhë, atëherë, ky ligj nuk na duhet asgjë. Çka na duhet një ligj, i cili i len pagat këto që janë tani, ata më tepër kur dihet që ka s’ka asnjë lëvizje në ngritje të pagave në katër vitet e fundit dhe në anën tjetër kemi lëvizje të mëdha të ngritjes së çmimeve të artikujve elementarë”, ka shtuar Jasharaj.

spot_img

Follow us in Facebook,Instagram

113,363FansLike
887FollowersFollow

Postimet e fundit