Kështu kuptohet kur kolla juaj mund të jetë një shenjë e hershme e kancerit të mushkërive

-

Nuk mund të ndaloni kollitjen? Mos e injoroni, thonë ekspertët, mund të jetë një shenjë e hershme e kancerit të mushkërive.

NHS ka nisur një fushatë duke u bërë thirrje njerëzve të dinë shenjat dhe simptomat e kancerit të mushkërive dhe të kërkojnë ndihmë nga mjeku i tyre i përgjithshëm sa më shpejt të jetë e mundur nëse kanë shqetësime shëndetësore.

Statistikat sugjerojnë se njerëzit në rrezik të kancerit të mushkërive mund të mos vijnë përpara për kujdesin që u nevojitet, pavarësisht se është kanceri më i madh vrasës në Angli.

Sëmundja është shumë më e trajtueshme nëse kapet në fazat e hershme.

Fushata “Help Us To Help You” ka për qëllim të arrijë njerëzit që janë në rrezik të veçantë për të injoruar simptomat, duke përfshirë moshën mbi 60 vjeç dhe ata me prejardhje më të klasës punëtore që mund të hezitojnë të kontaktojnë mjekun e tyre.

Shenjat kryesore për t’u kujdesur janë një kollë që nuk do të largohet pas dy deri në tre javë, si dhe gulçim i vazhdueshëm.
Simptoma të tjera përfshijnë infeksione të përsëritura të gjoksit, kollë me gjak, lodhje të vazhdueshme dhe humbje peshe të pashpjegueshme.

Follow us in Facebook,Instagram

113,363FansLike
887FollowersFollow

Postimet e fundit