Kjo është mënyra si radhit Instagram shikimet në Story

Shumë përdorues besojnë se aplikacioni tregon se kush i shikon më shumë profilet e tyre por kur Instagram nisi Stories në 2016, ajo ndryshoi mënyrën se si përdoruesit bashkëveprojnë dhe shikojnë përmbajtjen në aplikacionin për ndarjen e fotove ndërsa nxiti një pyetje krejtësisht të re në lidhje me atë se kush po shikon më shumë profilet tona transmeton Gazeta Metro.

Kur një përdorues i Instagram-it ngarkon një Story, e cila zgjat për 24 orë, ata mund të shohin një listë të të gjithë atyre që e shikuan atë.

Sidoqoftë, askush nuk është plotësisht i sigurt se çfarë deshifron algoritmi i Instagram-it që shfaqet në krye të listës dhe Instagram nuk pranon të tregojë mënyrën e saktë të përcaktimit të shikuesve kryesorë.

Prej kohësh është supozuar, me hipoteza të shumta për ta mbështetur atë, se shikuesit kryesorë që shfaqen janë ata që ndërveprojnë më shumë me profilin tuaj.

Sipas Instagram, megjithatë, nuk është kështu.

Megjithëse aplikacioni nuk e ka zbuluar, dhe ka të ngjarë të mos zbulojë kurrë algoritmin e saktë që shkon në shikuesit e Story, Julian Gutman, drejtuesi i produktit për Instagram Home, i cili përfshin Stories dhe Feed shpjegoi për The Verge se nuk është ajo që ju mendoni njerëzit e zakonshëm nuk janë ata që ndjekin profilin tuaj në fund të fundit.

“Pra, përgjigjja është, njerëzit që shfaqen në atë listë nuk janë njerëzit që ju ndjekin më shumë në fakt bazohet në aktivitetin tuaj dhe njerëzit me të cilët jeni më afër,” tha Gutman.