Një shenjë komunikacioni e veçantë në Gjermani

-

Nga shenja që shihni në foto nuk është e vështirë të konstatohet se është i ndaluar tejkalimi i motoçiklistëve dhe i çiklistëve. Por a e dini pse?

Kjo tabelë është e vendosur në qytetin gjerman, Shtutgart në rrugët e “Böblinger” e “Kaltentaler”.

Për motoçiklistët e çiklistët ka shirit të ndarë veçmas, por meqë rruga është e ngushtë, veturave iu ndalohet të tejkalojnë. Sipas ligjeve të komunikacionit në Gjermani, veturat duhet të kenë 1.5 metra distancë anësore gjatë tejkalimit, përndryshe nuk lejohet të bëhet ky veprim.

Dhe, kjo tabelë në dy rrugët e Gjermanisë përfshinë 1.5 km distancë, që do të thotë se veturat duhet të shkojnë pas motoçiklistëve e çiklistëve.

Gjoba për mosrespektim të rregullores është 70 euro. autoblog

spot_img

Follow us in Facebook,Instagram

113,363FansLike
887FollowersFollow

Postimet e fundit