Paqartësi te faturat e muajit shkurt, kërkohet një sqarim nga KESCO

-

Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli i ka bërë thirrje KESCO-së që të dal me një sqarim për mënyrën si janë llogaritur faturat e energjisë për muajin shkurt.

Në seancën plenare, ajo tha se ka paqartësi për faturimin e energjisë.

“Ka pasur paqartësi në fatura për këtë pajtohem dhe i bëjë thirrje KESCO-së që të dal me një sqarim për mënyrën si janë llogaritur faturat. Sipas diskutimeve që i kemi pas me Zyrën e Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) dhe sipas shpjegimeve që janë dhënë, tarifat dhe faturat janë llogaritur ashtu siç duhet, por ka paqartësi në fatura dhe shpesh janë paraqitur numra më të lartë që ato që duhet t’i paguajnë qytetarët. Nuk është e qartë se cila shifër është fatura finale. Ftoj gjithë qytetarët dhe bizneset që janë bërë gabime të ankohen”, tha ai.

Ministres i reagoi deputeti, i PDK-së, Ferat Shala i cili kërkoi të dijë cilat janë hapat për sanimit të gabimeve të faturimit të energjisë.

“Nëse ka gabime në fatura atëherë çka janë hapat që kjo qeveri do të merr në sanimin e këtij gabimi”, tha ai.

Por ministrja tha se ajo nuk tha se ka gabime, por vetëm paqartësi

 

spot_img

Follow us in Facebook,Instagram

113,363FansLike
887FollowersFollow

Postimet e fundit