Pse zgjoheni të lodhur edhe pasi keni fjetur mjaftueshëm?

-

Shumë njerëzve u ndodh që të zgjohen të lodhur edhe pasi të kenë fjetur mjaftueshëm.

Kjo mund të ndodhë për shkak të një gjendjeje gjumi të quajtur Sindroma e Fazës së Vonuar të Gjumit, që do të thotë se këta persona do të funksionojnë më mirë gjatë mbrëmjes dhe do të jenë më produktivë.

Kjo gjendje është një çrregullim, në të cilin gjumi i një personi vonohet me dy orë ose më shumë, përtej së cilës është ajo që konsiderohet të jetë një kohë normale e gjumit, thonë ekspertët në Stanford Health Care.

Është kjo vonesë në gjumë që e bën të vështirë për njerëzit të zgjohen në kohën që u nevojitet, por edhe kur zgjohen, bën që të ndihen të lodhur.

Për shembull, dikush që vuan nga DSPS-ja mund të duhet të shkojë në shtrat në orën 22:00, por në vend të kësaj, nuk fillon të ndihet i përgjumur deri në mesnatë.

Ndryshe, njerëzit me këtë gjendje gjithashtu do të luftojnë të zgjohen në një kohë normale dhe kjo ndodh sepse ora e tyre e brendshme nuk prodhon sinjalet alarmuese që i nevojiten për ta bërë trupin të ndihet vigjilent dhe zgjuar.

spot_img

Follow us in Facebook,Instagram

113,363FansLike
887FollowersFollow

Postimet e fundit