Serbët protestojnë në kufi me Kosovën: Kërkojnë që Serbia ta shpall okupimin e Kosovës

-

Serbët sot, më 25 maj, me fillim nga ora 12:44, s do të mblidhen në një protestë në vijën administrative të Jarinjës, shkruan Jepi zë.

Ata në këtë protestë do të paraqesin disa kërkesa:

• Që Kuvendi i Republikës së Serbisë të shpallë okupimin e Kosovës dhe Metohisë në përputhje me Kushtetutën e Serbisë.

• Që në përputhje me Rezolutën 1244, kërkohet urgjentisht kthimi i të gjithë 250.000 (dyqind e pesëdhjetë mijë) serbëve të mërguar nga Kosova dhe Metohija në vitin 1999.

• Që policia dhe doganat të tërhiqen nga kalimet ilegale fiktive dhe të lejojnë menjëherë lirinë e përhershme të lëvizjes dhe aksesin e sigurt në pronat tona në KiM

• Që arrestimet dhe sulmet ndaj njerëzve dhe pronës të ndalojnë menjëherë

• Që Patriarku të mbretërojë në Pejë dhe me besim të sinqertë e vetëmohues në Zot dhe Ortodoksi, të rivendosë unitetin e KiM tonë të gjallë.

• Të kthehet parlamenti serb dhe deputetët që menjëherë të transferohen në Mitrovicë dhe të mbahen disa seanca të Kuvendit atje.

• Që Qeveria e Serbisë të thërrasë dhe të organizojë urgjentisht zgjedhje për serbët dhe joshqiptarët në nivel rajonal dhe lokal në tërë territorin e Kosovës dhe Metohisë dhe të ftojë popullatën shqiptare të marrë pjesë në ato zgjedhje.

• Të bashkohen urgjentisht të gjitha forcat qytetare dhe politike rreth Kosovës, veçanërisht inteligjenca e re serbe, në baza të barabarta dhe që të gjithë të përfshihen në procesin e vendimmarrjes për fatin e Kosovës dhe Metohisë. Kryesisht Oki-t që jetojnë në KiM, një nga çdo fshat, enklavë, qytet i vogël, manastir, e ardhmja jonë duhet të varet nga ne.

• Të krijohen grupe vendore patriotike të qytetarëve si pjesë e një rrjeti të madh parlamentar të çliruar nga frika dhe të forcohen për një luftë të qëndrueshme të përditshme për të drejtat e njeriut dhe pronës në Kosovë dhe Metohi dhe të lidhen me botën.

• Respektimi i të drejtave pronësore dhe fetare të popujve serbë dhe të tjerë joshqiptarë në Kosovë, siguria dhe mbijetesa e të gjitha vendeve të shenjta ortodokse dhe të tjera të shenjta, veçanërisht atyre që janë në listën e trashëgimisë botërore të mbrojtur nga UNESCO, si dhe rindërtimi. nga rrënojat që janë rezultat i terrorit komunist, shqiptar e fashist. burimi 02press

• Të rinovohet dhe të vazhdojë procesi i kthimit nga viti 1945 e deri më sot.

spot_img

Follow us in Facebook,Instagram

113,363FansLike
887FollowersFollow

Postimet e fundit