Si ta llogarisni pagën bruto në neto me koeficientin e ri prej 105 euro?

-

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e 123-të ka marr vendim që ta caktojë koeficientin e ri të pagave për sektorin publik.

Sipas përllogaritjeve ky koeficient për vitin 2023 do të jetë 105 euro, ndërsa për 2024-në parashihet të jetë 110 euro, shkruan Telegrafi.

Llogaritja e pagës bruto do bëhet duke e shumëzuar vlerën e koeficientit me kategorinë e koeficientit.

Kategoria e koeficientit të pagave për një policë është 5, atëherë duhet llogaritur me koeficientin 105 euro, pra 5 x 105 euro jep vlerën prej 525 euro pagë bruto.

Llogaritja e pagës bruto në neto | Burimi: ATK

Mirëpo, llogaritja e pagës bruto në neto caktohet duke larguar pjesën e kontributeve pensionale dhe shkallën tatimore.

Nga paga 525 euro hiqet vlera e kontributeve pensionale prej 10 për qind (5 për qind punëdhënësi dhe 5 për qind punëmarrësi) e që në këtë rast është 52.5 euro, ku mbetet paga 498.75 euro.

Paga prej 497.75 euro kalon nëpër shkallët tatimore, duke ia larguar 27.68 euro gjithsej tatim. burimi telelgrafi dhe kontabiliteti-ks

Derisa në fund paga neto është 471.07 euro, pra duke larguar 52.5 euro kontribute pensionale dhe 27.68 euro tatime.

Llogaritni KËTU pagën nga bruto në neto.

spot_img

Follow us in Facebook,Instagram

113,363FansLike
887FollowersFollow

Postimet e fundit

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE