Zyrtare nga ZRRE: Per kete kategori e qytetareve nuk do te kete shtrejtim te rrymes

-

Gjdo qytetar i kosoves i cili konsumon deri ne 800 kilovat brenda muajit nuk do te preket nga vendimi per shtrejtim te rrymes. Shtrejtimi i rrymes vlene vetem per ata qe konsumin e kane mbi 800 kilovat.

Ky bllok të zhvendoset në 800 kilovat orë. Struktura tani e re tarifore deri në 800 i inkurajon konsumatorët që t’i shfrytëzojnë dy tarifat. U ofron konsumatorëve që të shfrytëzojnë energjinë në mënyrë eficence me 5,9 cent kWh.

Për ata që konsumojnë mbi 800 është tarifa e lartë prej 12 cent dhe tarifa e ulët 6 cent. Njëkohësisht edhe në deri 800 tarifa e ulët prej 3 cent dhe tarifa e lartë prej 7 cent”, është thënë nga Departamenti i tarifave në ZRRE. Burimi nga Kontabilisti

Sipas ZRRE-së, rreth 20% e tejkalojnë këtë bllok të konsumit tarifor.

Këto tarifa do të jenë në fuqi deri më 31 mars 2023.

spot_img

Follow us in Facebook,Instagram

113,363FansLike
887FollowersFollow

Postimet e fundit