HomeLajmez INFO nga ARSIMI

z INFO nga ARSIMI

Prej datës 20 deri me 30 pritet te behen pagesat për këto kategori ne llogari e juaja

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ua rikujton të gjithë përfituesve ndryshimin e datave të pagesave. Pagesat e këtyre skemave do të ekzekutohen si...

Lajm i mire; Ministria e Ekonomise sot pritet ta lansoje masën e re për financim

Lajm i mire; Ministria e Ekonomise sot pritet ta lansoje masën e re për financim Ministria e Ekonomisë me rastin e lansimit të “Thirrje për...

Informacion me rendesi rreth faljes se 100 eurove te tatimit ne pronë

Pezullimi i vendimit për ndryshimet në Ligjin për Tatimin në Pronë, nga Kushtetuesja rrezikon që të humb afatet që janë paraparë për faljen e...

Njoftim. Me daten 25 Shtator do te ekzekutohen pagesat per keto kategori

Njoftim. Me daten 25 Shtator do te ekzekutohen pagesat per keto kategori Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ua rikujton të gjithë përfituesve ndryshimin e...

E fundit: Prej 20 deri me 29 pritet te behen pagesat për këto kategori ne llogari e juaja

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ua rikujton të gjithë përfituesve ndryshimin e datave të pagesave. Pagesat e këtyre skemave do të ekzekutohen si...

Në këtë datë do te fillon aplikimi per rimbursim te parave per blerjen e librave

(E përditësuar) Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci në emisionin “RTK Prime” nuk e ka saktësuar nëse versioni i blerjes së teksteve shkollore nga ana...

Si do të aplikohet për rimburësimin me para për librat shkollore?

Zëvendësministri i Arsimit, Taulant Kelmendi tha se mjetet për blerjen e teksteve shkollore do të paguhen nga buxheti i shtetit përmes rimbursimit. Ai ka sqaruar...

Matematika, lënda që ngjallë kërshërinë e të rinjve/Video

Matematika si shkencë natyrore dallohet nga shkencat e tjera për shkak të lidhjes së saj me realitetin që na rrethon. Kjo lëndë del të...

Dalin rezultatet e Provimit të Maturës, kjo është kalueshmëria

Dalin rezultatet e Provimit të Maturës, kjo është kalueshmëria Këtë vit kalueshmëria në provimin shtetëror të maturës është 66.04 për qind, kështu ka bërë të...

Migrimi prek shkollat, bashkë me familje po largohen edhe nxënësit

Trendi i braktisjes së shkollave në Kosovë po vjen duke u rritur nga viti në vit, ndërsa vitin e kaluar kanë lënë shkollën 1...

UP-së propozohet t’i hiqet emri “Hasan Prishtina”

Është propozuar largimi i emrit “Hasan Prishtina” nga Universiteti i Prishtinës, përmes ndryshimeve statutare të cilat janë në diskutim. Diçka e tillë ka ardhur si...

LAJMI I FUNDIT: Publikohet Ligji për Paga

Ligji për Paga është publikuar në Gazetën Zyrtare të Republikës së Kosovës. Koeficientin më të lartë, siç shihet, do ta ketë presidentja e Kosovës me...

Publikohen 136 nivelet e koeficienteve në Ligjin e Pagave

Ligji i Pagave është publikuar të enjten në gazetën zyrtare. Bashkë me të është publikuar shtojca me 136 nivele të koeficienteve, që kanë raport...

Abetarja e unifikuar sjell rezultate, kërkohet unifikim i teksteve tjera

Abetarja e unifikuar, e cila ka hyrë në përdorim këtë vit shkollor, po vlerësohet si shumë e përshtatshme për kurrikulen me të cilën punohet....

Ky është kalendari i rishikuar shkollor për pushimin dimëror për të gjitha nivelet e arsimit

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) ka bërë të ditur vendimin për ndryshimin e kalendarit të vitit shkollor. Zëvendësministrja e MASHTI-t, Edona Maloku-Bërdyna,...

Mësohet koha kur do të hyjë në fuqi Ligji për Paga

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosjes, Visar Korenica, ka thënë se për Ligjin për Paga është punuar gjatë në mënyrë që çështja e rrogave për zyrtarët...

Me Ligjin e ri të Pagave: Drejtori i shkollës fillore do ta ketë rrogën 744 euro, i të mesmes 756 euro

Sipas ligjit të ri për pagat në sektorin publik, të propozuar nga Qeveria e drejtuar nga Albin Kurti janë publikuar edhe pagat për mësimdhënësit. Gjithmonë...

FOLLOW US

0FansLike
0FollowersFollow